Avocat Dreptul Familiei – ajutorul de care ai nevoie

Avocat dreptul familiei are în vedere o serie de norme juridice care reglementează toate relațiile personale, dar și patrimoniale. Scopul...

pattern pattern

Avocat dreptul familiei are în vedere o serie de norme juridice care reglementează toate relațiile personale, dar și patrimoniale. Scopul acestei ramuri este de a ocroti și întării relațiile familiale. Prin grija pentru ocrotirea familiei, specialiștii noștri găsesc soluții pentru orice conflict. Oferim consultanță, asistență de specialitate, dar și reprezentare în fața instituțiilor abilitate.

Avocat dreptul familiei – ce trebuie să cunoașteți despre această ramură

Din punct de vedere juridic, familia este definită ca un grup de persoane între care există o serie de drepturi, dar și obligații. Acestea izvorăsc din relațiile de rudenie, căsătorie, sau chiar adopție. Prin urmare, familia îndeplinește diferite funcții esențiale în societatea. În România, statul are obligația de ocroti căsătoria și familia.

Statul apără interesele familiei, dar și ale copilului. Totodată, manifestă o deosebită grijă pentru educarea tinerei generații. Pentru acest scop a luat naștere Codul Familiei, ce reglementează o serie de norme. În principal familia are la bază căsătoria consimțită dintre două persoane.

Vă confruntați cu probleme ce țin de dreptul familiei? Alegeți echipa noastră de avocați

Avocații echipei vă pot sprijini în următoarele situații:

 • Divorțul și separarea
 • Custodia și stabilirea programului de vizitare al copiilor
 • Partajul bunurilor comune
 • Exercitarea autorității părintești
 • Obținerea ordinelor de protecție
 • Mandatele transfrontaliere, cum ar fi răpirea internațională a copiilor, divorțul dintre un cetățean român și unul străin și împărțirea bunurilor

Pentru aceste situații vă vom oferi consultanță, dar și reprezentare în fața instituțiilor publice. În cazul divorțului, prezența unui avocat este necesară. Avocatul va urma dispozițiile codului civil al României. Fidelitatea și confidențialitatea sunt două elemente pe care ne bazăm activitatea.

Știm cât de sensibil este acest domeniu, prin urmare, încercăm să vă oferim cele mai calitative servicii. Colaborând cu noi, veți depăși cu succes orice situație tensionantă. Înainte de a ne profesa meseria, suntem oameni și înțelegem profunzimea acestor situații. Așadar, apelați la noi pentru rezolvarea litigiilor familiale.

Avocat dreptul familiei – aliatul tau in momente dificile

Problemele familiale sunt extrem de delicate, iar când vine vorba de rezolvarea conflictelor juridice, numai un avocat cu experiență le poate rezolva. Acesta va trata cu maximă seriozitate și va căuta cele mai bune soluții. Abordăm  situațiile de ordin familial cu empatie, dar și discreție.

Principalele litigii ce corespund acestei ramuri sunt divorțul, partajul bunurilor și custodia copiilor. Din nefericire, orice pas făcut greșit afectează persoanele implicate. Ne mândrim cu o echipă de avocați responsabili care vor avea grijă să abordeze situația cu multă pricepere.

Divorțul – ce presupune?

Dacă ar fi să definim divorțul, vom spune că reprezintă un act de desfacere a unei căsători din punct de vedere legal. Acest proces se desfășoară în urma dispozițiilor codului civil. Odată cu el, apare o altă problemă, și anume custodia copiilor. În acest caz, minorii vor trebui să locuiască cu unul dintre părinți.

Aceste lucruri sunt extrem de delicate mai ales când se află la mijloc minori. Pentru ca totul să se desfășoare corespunzător, trebuie să fie îndeplinite anumite condiții. Numai un avocat are aptitudinea necesară pentru a vă ajuta în demersurile legale. Aceștia vă vor oferi sprijin și în întocmirea unui dosar.

De asemenea, odată cu divorțul, apare și un alt litigiu, împărțirea partajul bunurilor comune. Bunurile pe care ambii soți le-au primit înainte de căsătorie nu sunt considerate obiecte ale partajului. Codul Civil precizează care anume sunt bunurile comune, care sunt normele cu privire la divorț sau la custodia copiilor.

Cabinetul de avocatură de încredere: Buju Stanciu & Asociații.

Dacă am fi întrebați de ce considerăm că suntem un cabinet bun, am  răspunde că datorită echipei pe care am format-o. Am adunat experți din toate nișele pentru a oferi servicii de calitate tuturor clienților care ne trec pragul. La categoria arii de expertiză de pe site-ul nostru, veți avea plăcuta surpriză de a constata că avem abilități în toate domeniile.

Ne mândrim cu specialiști ce au căpătat multă experiență în domenii precum:

 1. Dreptul civil
 2. Dreptul penal
 3. Dreptul muncii
 4. Dreptul imigrației
 5. Dreptul comercial
 6. Malpraxis Medical
 7. Dreptul imobiliar și urbanism
 8. Dreptul fiscal
 9. Achiziții publice
 10. Dreptul familiei

Acestea sunt doar câteva exemple. Bineînțeles că suntem la curent și cu noile schimbări sociale. Blockchain și criptomonede sunt două subiecte de interes. Ne mărim perspectivele și încercăm să ne perfecționăm tehnicile și strategiile. Lecturați lista noastră de arii de expertiză și așteptăm apelul dumneavoastră!