Cum aleg un avocat pentru vânzarea unui teren?

Din punct de vedere juridic, nu trebuie să angajezi un avocat specializat pe drept imobiliar atunci când cumperi sau vinzi...

pattern pattern

Din punct de vedere juridic, nu trebuie să angajezi un avocat specializat pe drept imobiliar atunci când cumperi sau vinzi terenuri sau proprietăți. De fapt, nici nu trebuie să implici un agent imobiliar. Deoarece poți întocmi un acord legal direct cu cealaltă parte implicată în tranzacție.

Cu toate acestea, angajarea unui avocat pentru vânzarea sau cumpărarea unui teren oferă unele beneficii și te poate ajuta să eviți să întâlnești probleme juridice legate de tranzacție.

Beneficiile angajării unui avocat de la cabinetul de avocatura Buju Stanciu și Asociații

  • Contracte

Când cumperi sau vinzi un imobil, tu și cealaltă parte implicată trebuie să semnați un contract imobiliar. Mulți oameni se bazează pe agentul lor imobiliar pentru a întocmi aceste contracte. Agenții au adesea formulare standardizate care respectă legile statului pe care le utilizează pentru fiecare tranzacție imobiliară care implică unul dintre clienții lor.

Cu toate acestea, poti sa intâmpini probleme dacă tranzacția ta imobiliară implică ceva ieșit din comun. Contractul semnat de tine trebuie sa acopere orice aspect legat de vanzare – cumparare. Să luăm un exemplu clasic: un contract de vânzare-cumpărare pentru un teren care nu cuprinde toate clauzele discutate. Cum ar fi o situație în care un vânzător este de acord să efectueze anumite reparații, despre care nu știa nimic pentru că nu a citit corect contractul. Cu siguranță, dacă ești în locul cumpărătorului vei dori să ai trecut în contract acest detaliu legat de reparații.

De aceea e mai bine să ai la îndemână un avocat bun care stăpânește dreptul imobiliar și te poate sfătui!

Fii pregătit pentru orice eventualitate. Apelează la birou de avocatură Buju Stanciu și Asociații!

  • Expertiză

Poți cere agentului tău imobiliar să facă modificări la un contract imobiliar standardizat. Ceea ce mulți agenți fac frecvent pentru a se potrivi nevoilor anumitor clienți. Cu toate acestea, legile imobiliare variază de la țară la țară și majoritatea agenților imobiliari nu sunt avocați în exercițiu.

Agenții imobiliari au o cunoaștere largă a tranzacțiilor imobiliare, o opinie bazată pe experiența anterioară a imobiliarelor. Însă acestea și dreptul de stat sunt două lucruri complet diferite. Un avocat specializat pe dreptul imobiliar poate pregăti un document valabil din punct de vedere legal, adaptat nevoilor tale, care respectă legislația României.

drept imobiliar si urbanism Buju, Stanciu & Asociatii

Contactează-ne și angajează un avocat cu experiență!

  • Încheiere

După ce semnezi un contract prin care ești de acord cu o tranzacție imobiliară, în mod normal trebuie să aștepți. Până când creditorul îți evaluează proprietatea și finalizează procesul de subscriere a împrumutului. În ziua încheierii creditului, semnați actele de vânzare efective.

Probleme apar uneori în ceea ce privește titlul de proprietate sau starea proprietății între data contractului și data de închidere. În unele cazuri, cumpărătorii, fără să știe primesc un act de renunțare la încheiere, mai degrabă decât un act de garanție.

Ambele documente îți permit să transferi proprietatea, dar un act de garanție arată că nu există drepturi de proprietate asupra proprietății. În timp ce actul de renunțare la cerere nu există. Un agent imobiliar sau un cumpărător poate să nu observe un astfel de detaliu. Însă un avocat specializat in dreptul imobiliar sigur observă!

Încheie un contract de vânzare/cumpărare întodeauna alături de un avocat specializat in vânzare de terenuri!

  • Timp

Ca la orice persoană cu familie și carieră timpul și atenția ta sunt probabil concentrate pe foarte multe lucruri. La urma urmei, cei de acasă și cei de la serviciu au nevoie de timpul tău. În fiecare zi, pot apărea noi probleme pe care doar tu le poți gestiona. Însă, dacă apar probleme legale, cel mai bine e să apelezi la un expert în domeniu!

Timpul tău liber este deja limitat. Nu lăsa disputele legale să îți fure timpul de la cei dragi! În schimb, poți avea încredere într-un avocat expert in vânzare de terenuri pentru a determina procesul legal pentru tine. În loc să fii nevoit să navighezi singur pe teren necunoscut, poți avea încredere în experiența și expertiza noastră!

Această expertiză îți poate economisi mult timp pe termen lung. Indiferent dacă cumperi sau vinzi un teren. Există foarte multe acorduri legale de rezolvat și documente de semnat.

Biroul de avocatură Buju Stanciu și Asociații poate să îți reprezinte interesele în mod profesionist.

  • Alte considerații

Probleme juridice pot apărea după ce finalizezi o tranzacție imobiliară. Dacă avocatul specializat in drept imobiliar a facilitat vânzarea, atunci avocatul are deja cunoștințe prealabile despre vânzare. Ceea ce face ca orice litigiu să fie mult mai ușor de finalizat.

În timp ce multe tranzacții imobiliare se desfășoară fără probleme fără implicarea unui avocat. Oamenii implicați în vânzări care se află în partea opusă a succesului, adesea își doresc să fi angajat un avocat. Nu fi ca ei! Angajează un avocat de la Buju acum. Hai să discutăm la sediul nostru, prin telefon sau email.